Wie zijn wij?

Wij zijn Els en Merijn, woonden tot voor kort in Amsterdam en zijn ook graag ergens anders. Waar we slapen is ons ‘hutje’ en dan kan van alles zijn, een camper, een huisje, een tent, of bij andere mensen thuis. Het liefst reizen we over land op met de camper en de motor. Gewoon omdat het leuk is vanuit thuis te vertrekken en ook omdat je dan een beter idee krijgt hoe de wereld in elkaar zit. Je leert wat afstanden zijn, dat grenzen vaak lijntjes op een kaart zijn en je kunt de sporen van de geschiedenis volgen.

Het liefst op de motor omdat dat vrijheid geeft. Je ervaart de wereld om je heen, de geuren die later je herinnering voeden, je voelt de wind en de regen, de hitte en de zon. En je moet iedere dag zorgen dat je water, te eten en een slaapplaats hebt. Dat levert veel contact met de locale bevolking op, je zit er midden in. Op de motor kun je stoppen waar je wil, weer wegrijden als het tegenvalt, op plekken komen die moeilijk te bereiken zijn en je hoeft niet in de file te staan 😉

In 2010-2011 zijn we een jaar op reis geweest op een Honda Transalp en Africa Twin en hebben we deze website gemaakt voor vrienden en familie die onze avonturen wilden volgen. We zijn toen uit Amsterdam vertrokken en wilden doorrijden tot  Australië. Via Oost-Europa, Turkije, Iran, Pakistan, India, Nepal, Thailand en Cambodja. Een tot dan toe al meer dan fantastische reis. Ons plan veranderde en terug in Thailand besloten we de motoren te verschepen van Maleisië naar Zuid Afrika. Daar ontmoeten we onze vrienden Anne en Reinier met wie we vervolgens via de oostkust van Afrika weer naar huis zijn gereden.

Bevangen door het reisvirus en de daarmee gepaard gaande vrijheid spraken we bij terugkomst af dat we over 5 jaar weer een grote reis zouden maken. Het liep anders, door onvoorziene zaken in het dagelijks leven duurde het bijna 9 jaar voor we wederom oostwaarts gingen.

Tijdens de Dictatour in 2019 reisden we een half jaar lang door de oude USSR en daarmee een groot stuk van de zijderoute. We besloten deze keer zoveel mogelijk off-road te gaan en kochten daarvoor andere motoren, een Suzuki DRZ-400S. Hiermee hebben we heel veel plezier gehad, maar helaas gingen er ook vaak dingen stuk. Daardoor hebben we veel tijd doorgebracht met monteurs in garages, wat ook weer zijn eigen charme heeft en goed was om het geleerde Russisch te blijven oefenen.

Het bleek een goede keuze want in 2020 kreeg de wereld te maken met het Coronavirus en gingen veel landen op slot. Tijdens de lock-down in de winter in Nederland begonnen we met een nieuw project, het ombouwen van een Intratuin vrachtwagentje tot camper waar de motoren in mee konden.

We begonnen te dromen over een nieuw leven in Spanje en besteden onze zomervakanties aan vooronderzoek in het groene Noorden, de Costa Verde (Baskenland, Asturias, Galicië) en later Catalunya en Valencia. Tot ons grote verdriet werden de Suzukis in juni 2022 voor de deur in Amsterdam gestolen. Vlak voor de vakantie, we besloten daarom snel een andere goedkope tweedehands te kopen zodat we wel mobiel bleven. De Yamaha TTR600 ging mee in de bus en we lieten de camper en motor staan bij Alicante in de bergen. 

Per 1 januari 2023 hebben we ontslag genomen en kwamen met de trein terug, klaar voor ons volgende avontuur……

 

.