Hoe het begon…

…….November 2008: we zitten in een kroeg in Valkenburg te genieten van een welverdiend biertje na een etappe van het Pieterpad in de sneeuw. Al kletsend en dromend van een lange motorreis bedenken we dat het wel leuk zou zijn om naar Bert, een vriend in Thailand te rijden. We houden van reizen, maar het is ook leuk als je een doel voor ogen hebt.

Wat begint als een leuk grapje in de kroeg wordt serieus….

Waarom niet? Tijdens de eerste voorbereidingen hoe dit vorm moet krijgen, komen we erachter dat we met de motors zullen moeten vliegen van India of Nepal naar Thailand. Birma is geen optie (praktisch en moreel) en China te duur, als je met eigen vervoer wil.

Tja, en als je al die moeite dan doet om naar Thailand te gaan kun je net zo goed doorrijden!

Na ruim twee jaar voorbereiden en sparen gaat het nu dan eindelijk gebeuren! Als Els haar diploma heeft opgehaald eind augustus is er niets dat ons nog tegenhoud. We hebben er zin in. Het duurt bijna te lang voor we kunnen gaan. Als je gaat nadenken welke sokken je moet meenemen is het echt tijd om te gaan…..

Een goed begin

Woensdag 26 mei word mijn motor voor de deur gestolen! Wat een K⽀Ntzooi. Helemaal geen tijd voor want ik moet me concentreren op mijn afstudeerscriptie. Over dik twee weken moet alles af zijn, stresssss. Velen leven met me mee: vrienden, familie en medemotorrijders op diverse fora waar ik een berichtje heb achtergelaten. Dat doet me wel goed, ik vind het ontroerend.
Natuurlijk ben ik, ondanks dat ik en Anne er vanuit gingen dat hij binnen 2 weken gevonden zou worden, op zoek gegaan naar een nieuwe motor. Ik had al 3 ‘kijk’-afspraken staan deze week, waarin ik maandag mijn eindgesprek op school en dinsdag een beoordelingsgesprek over de afstudeerscriptie op mijn werk heb.
En jawel, ongelooflijk! Dinsdagochtend 15 juni ben ik op mijn werk en staat de politie op mijn voicemail, motor gevonden!!!!! Mijn dag kan niet meer stuk! Merijn heeft hem samen met Reinier opgehaald bij de politie en naar de garage gebracht. Alleen het contactslot is stuk en de rechterspiegel mist. Net opgehaald, stukkie gaan rijden en spiegeltje opgehaald in Zaandam. Hij rijdt als een zonnetje, tis net alsof tie nooit is weggeweest!
Anyway, ik ben inmiddels afgestudeerd en we kunnen weer verder bij waar we gebleven waren!!! Eerst nog wat sfeer opsnuiven op de HUBB-meeting in Ripley en dan op naar Australie!

Els

Bijna weg

Na een maand van voorbereiden, motors pimpen, visas aanvragen, afscheid nemen en feesten in een achtbaan van emoties zijn we nu bijna klaar om te vertrekken.
Het was bijna te lang, ik heb al last van voorheimwee gehad. Dat zijn de bijkomende (eigen)aardigheden van het ondernemen van zo’n reis. Het doet je beseffen wat je allemaal hebt, zoals een hele berg goede vrienden, lieve familie, leuke collega’s en het wonen in een fantastische stad. Altijd fijn om ook iets in het vooruitzicht te hebben om naar terug te keren. Maar eerst gaan we een flink stuk van de rest van de wereld bewonderen!
Kamer en koffers zijn ingepakt. We zijn net tot de conclusie gekomen dat alles makkelijk past. Beiden hebben we 2 koffers van 14 kilo, inclusief koffers!
Allebei een rolletje met slaapzak, matje en tent en Merijn heeft nog een lege topkoffer, bedoeld om snel kleren in te stoppen of boodschappen in te doen.
Onze koffers zijn nog niet eens helemaal vol. Dus heb ik ruimte voor een extra BH en een rokje…..
Morgen diploma uitreiking en dan vertrekken we woensdag 1 september, ergens in de middag, want we moeten nog even wachten op een onderdeeltje dat besteld is bij de Honda dealer.
En nu maar hopen dat het dan eindelijk eens ophoud met regenen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *