Wie zijn wij?

Wij zijn Els en Merijn, wonen in Amsterdam en zijn ook graag ergens anders. Waar we slapen is ons ‘hutje’ en dan kan van alles zijn, een huisje, een tent, of bij andere mensen thuis. Het liefst reizen we over land op de motor. Gewoon omdat het leuk is vanuit thuis te vertrekken en ook omdat je dan een beter idee krijgt hoe de wereld in elkaar zit. Je leert wat afstanden zijn, dat grenzen vaak lijntjes op een kaart zijn en je kunt de sporen van de geschiedenis volgen.

Het liefst op de motor omdat dat vrijheid geeft. Je ervaart de wereld om je heen, de geuren die later je herinnering voeden, je voelt de wind en de regen, de hitte en de zon. En je moet iedere dag zorgen dat je water, te eten en een slaapplaats hebt. Dat levert veel contact met de locale bevolking op, je zit er midden in. Op de motor kun je stoppen waar je wil, weer wegrijden als het tegenvalt, op plekken komen die moeilijk te bereiken zijn en je hoeft niet in de file te staan 😉

In 2010-2011 zijn we voor een jaar op reis geweest en hebben we deze website gemaakt voor vrienden en familie die onze avonturen wilden volgen. We zijn toen uit Amsterdam vertrokken en wilden doorrijden tot  Australië. Via Oost-Europa, Turkije, Iran, Pakistan, India, Nepal, Thailand en Cambodja. Een tot dan toe al meer dan fantastische reis. Ons plan veranderde en terug in Thailand besloten we de motoren te verschepen van Maleisië naar Zuid Afrika. Daar ontmoeten we onze vrienden Anne en Reinier met wie we vervolgens via de oostkust van Afrika weer naar huis zijn gereden.

Bevangen door het reisvirus en de daarmee gepaard gaande vrijheid spraken we bij terugkomst af dat we over 5 jaar weer een grote reis zouden maken. Het liep anders, door onverziene zaken in het dagelijks leven is het bijna 9 jaar later maar nu gaan we toch! Een half jaar deze keer waarin we wederom oostwaarts zullen gaan.

De Dictatour 2019: een rondje oude USSR en daarmee een groot stuk van de zijderoute. We hebben er heel veel zin en zullen jullie weer op de hoogte houden van onze avonturen op deze website met verhalen en foto’s.

до свидания!